Parama dėkojame




Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl dviejų jaunuolių mirtimi pasibaigusio konflikto Vilniuje

mirtimiVilniaus apygardos prokuratūra pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą dėl dviejų jaunuolių mirtimi pasibaigusio konflikto bute sostinės Architektų gatvėje, kadangi nužudymu įtariamas ir pats prieš save ranką pakėlęs asmuo yra miręs.

Pasak pranešimo, taip pat nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl galimo policijos pareigūnų netinkamo tarnybos pareigų atlikimo konstatavus, kad jie objektyviai negalėjo žinoti apie asmenims kilusį pavojų.

Anot prokuratūros, toks sprendimas nutraukti tyrimą dėl nužudymo priimtas įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, liudytojų parodymus, nustatytas įvykio aplinkybes, priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo. Tyrimas buvo pradėtas balandį  sostinės Architektų gatvėje esančiame bute radus jaunos moters, gimusios 2003-iais, ir vyro, gimusio 2001-iais, kūnus.

Kaip skelbiama, ikiteisminio tyrimo metu buvo tiriamos įvairios versijos, siekta nustatyti tikslias tragiško įvykio aplinkybes.

Pasak prokuratūros, tyrimo metu gautos specialistų išvados bei surinktų duomenų visuma leidžia daryti abejonių nekeliančią išvadą, jog jaunos moters mirtį lėmė tyčiniai vaikino veiksmai, pastarajam panaudojus fizinį smurtą. Mergina mirė nuo dauginių durtinių-pjautinių kūno sužalojimų.

Konstatuota, kad vaikino mirtį sukėlęs sužalojimas nėra kitų asmenų tyčinio poveikio rezultatas, o jo paties prieš save nukreiptų smurtinių veiksmų pasekmė.

Objektyvių duomenų, kurie leistų teigti, kad merginos mirčiai būtų galėję turėti įtakos kitų asmenų, o ne kartu su ja bute buvusio ir nužudymu įtariamo vaikino, veiksmai, tyrimo metu nebuvo gauta.

„Atsižvelgiant į tai, kad vienintelis nusikalstamos veikos padarymu įtariamas asmuo yra miręs, tad ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo nutrauktas“, – nurodo prokuratūra.

Anot jos, aiškinantis šio tragiško įvykio aplinkybes, buvo pradėtas ir ikiteisminis tyrimas dėl įtarto policijos pareigūnų netinkamo tarnybos pareigų atlikimo siekiant nustatyti, ar sostinės policijos pareigūnai galėjo netinkamai reaguoti į gautą iškvietimą dėl galimo smurto artimoje aplinkoje Vilniuje, Architektų gatvėje esančiame bute.

Tyrimo duomenimis, į iškvietimą atvykę policijos pareigūnai įvykio vietoje tiesiogiai negirdėjo, jog bute vyktų konfliktas, grumtynės ar asmuo prašytųsi pagalbos. Pareigūnai vadovavosi Policijos įstatymo nuostatomis, jog prievarta naudojama tik būtinais atvejais ir vadovaujantis jos panaudojimo proporcingumo principu.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras konstatavo, kad įvykio vietoje buvę policijos pareigūnai pagal tuo metu buvusias aplinkybes negalėjo numatyti, kad bute esantiems asmenims yra kilęs realus pavojus jų gyvybei arba buvo galimai padaryta nusikalstama veika.

Tyrimo metu nenustatyta pareigūnų veiksmuose nusikalstamo pasitikėjimo arba nusikalstamo nerūpestingumo, todėl ikiteisminis tyrimas pareigūnų atžvilgiu buvo nutrauktas.

Šis prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl įtarto netinkamo tarnybos pareigų atlikimo yra įsiteisėjęs.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode