Parama dėkojame




Mažeikių rajone vagys nuvarė neužrakintus automobilius

policMažeikių rajone pastarosiomis dienomis pavogti trys automobiliai, trečiadienį pranešė Šiaulių apskrities policija.

Pasak pranešimo, vagystės įvykdytos lapkričio 10-osios naktį, Mažeikių rajono Plinkšių kaime.

Vieną vagystę nuotoliu valdomomis vaizdo kameromis po vidurnakčio pastebėjo kaimo gyventojas, kuris nuomojamame sandėlyje laiko įvairią žemės ūkio techniką. Vaizdo kameros įrašuose jis pareigūnams pasakojo išvydęs aplink sandėlį vaikščiojantį žmogų, kuris, pasišviesdamas žibintuvėliu, apžiūrinėjo čia stovintį traktorių.

Atvykęs į vietą ir apžiūrėjęs pastatą bei apvažinėjęs aplinkines teritorijas, kaimo gyventojas jokių asmenų nesutiko. Ryte vyras pastebėjo, kad pavogtas prie namų stovėjęs jo tėvų automobilis „Opel Vectra“, įsibrauta į toje pačioje K. Pliaterio gatvėje esančią kitos kaimo gyventojos fermą ir iš jos sodybos kiemo pavogtas minėtos gyventojos sūnaus automobilis „Opel Zafira“.

Pradėję šių nusikalstamų veikų tyrimą, pareigūnai išsiaiškino, kad „Opel Vectra“ buvo palikta atrakinta, jos salone, prie bėgių svirties esančioje daiktadėžėje, buvo paliktas ir automobilio užvedimo raktelis bei registracijos liudijimas.Tos pačios dienos vakare transporto priemonė buvo rasta Mažeikių rajone, Pievėnų kaime.

Automobilis „Opel Zafira“ irgi buvo paliktas neužrakintas su rakteliais salone. Jį savininkas rado už kelių dešimčių metrų nuo namų, paliktą ant keliuko, nors vakare buvo pastatęs kieme, prie ūkinio pastato. Vagišiai toli nenuvažiavo dėl techninių gedimų. Transporto priemonėje buvo sukrauti darbo įrankiai iš ūkinio pastato. Paaiškėjo, kad ir pastato pakeliamos durys buvo neužrakintos.

Įvykdyti dar vieną vagystę buvo pasikėsinta K. Pliaterio gatvėje įsibrovus per neužrakintas, tik skląsčiu uždarytas fermos garažo duris. Nusikaltimo įsibrovėliai nebaigė. Du televizoriai, dulkių siurblys, perforatorius, kampinis šlifuoklis, suvirinimo aparatas ir suvirinimo apsauginis skydelis rasti palikti garažo viduje, sudėti į krūvą prie durų.

Pareigūnai įspėja gyventojus pasirūpinti turto saugumu, rakinti transporto priemones, pastatų duris.

Budas.lt nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode