Parama dėkojame




Sprogus daugiabučiui Vilniuje išgelbėta 15 žmonių, du žuvo, namo negalima eksploatuoti

vilniussprogimasIš antradienį sprogusio ir užsidegusio penkiaaukščio Vilniuje, Viršuliškėse, išgelbėta 15 žmonių, du žuvo, trečiadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas per spaudos konferenciją pranešė, kad pagal pirminę ekspertų išvadą, daugiabutis netinkamas eksploatuoti.

Anot jo, tai reiškia, kad nė viename iš 30 butų gyventi nebus galima.

Mero teigimu, kol kas nežinia, ar gyventojai išvis į jį kada nors galės grįžti.

„Tokia tikimybė, kad namas niekada negalės būti eksploatuojamas, yra egzistuojanti, bet šiandien dar to pasakyti negalime“, – sakė V. Benkunskas.

PAGD direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas informavo, kad daliai gyventojų su pareigūnų palyda bus leidžiama grįžti į namus ir pasiimti reikalingiausius daiktus.

Pareigūnai tvirtino kol kas negalintys pasakyti net numanomų nelaimės priežasčių.

Per antradienį kilusį gaisrą penkių aukštų name du žmonės buvo nukelti su keltuvu, penki žmonės išgelbėti išvedant ugniagesių grandžiai, keturi žmonės išvesti iš laiptinės, dar keturis žmones ugniagesiai sutiko laiptinėje ir palydėjo į lauką.

Vieno žuvusio žmogaus kūnas pastebėtas antradienį popiet, kito – anksčiau ieškoto vaiko – ankstyvą trečiadienio rytą. Prie jų ugniagesiai kol kas negalėjo prieiti dėl pažeistų konstrukcijų.

Apdegė ir dalinai apgriuvo penki butai. Nuo sprogimo išdužo šalia stovėjusio automobilio „Toyota“ trys langai.

„Tęsiami baigiamieji darbai“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

Policijos teigimu, 28-erių ir 43-ejų namo gyventojos dėl apsinuodijimo smalkėmis gydomos ambulatoriškai, tuo metu 80-metė moteris dėl apsinuodijimo smalkėmis paguldyta į ligoninę.

Antradienį apie 11 val. kilęs gaisras trečiadienio rytą likviduotas.

Pasak PAGD direktoriaus pavaduotojo M. Kanapicko, daugiau žuvusiųjų neturėtų būti. Šiuo metu sprendžiama, kaip sutvirtinti pastato laikančiąsias konstrukcijas, kad jis negriūtų ir ugniagesiai galėtų patekti į vidų.

Vilniaus miesto savivaldybė degusiame daugiabutyje Viršuliškėse antradienio vakarą paskelbė ekstremalią situaciją.

Jos duomenimis, dėl gaisro be pastogės liko 57 namo gyventojai. Dalis jų laikinai apgyvendinti viešbučiuose, kiti apsistojo pas artimuosius.

Kol kas sprogimų ir gaisro priežastis nėra aiški. Viena iš galimų sprogimą sukėlusių versijų – dujų nuotėkis.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode