Parama dėkojame




policeiVokietijos pareigūnai pranešė, kad suėmė vieną vyrą, susijusį su gautu įspėjimu apie pavojų Kelno katedrai šventiniu laikotarpiu.

Prieš pat Kalėdas policija su tarnybiniais šunimis apieškojo katedrą, o Kalėdų vakarą maldininkai, norėdami patekti į vidurnakčio mišias, buvo tikrinami.

Jie nepatikslino, kokia grėsmė iškilo, tačiau Vokietijos naujienų agentūra dpa teigė, kad pareigūnai reagavo į perspėjimus apie galimą islamo ekstremistų išpuolį, tačiau nenurodė konkretaus šaltinio.

Kelno policija teigė, kad per Kalėdas ėmėsi atsargumo priemonių, nors pagal turimą informaciją pavojus numatomas Naujųjų metų išvakarėse.

Antradienį policija pranešė, kad Kūčių vakarą Vezelyje, netoli Nyderlandų sienos, buvo atlikta krata viename bute ir sulaikyti penki vyrai. Keturi iš jų buvo paleisti, tačiau policijos pareiškime teigiama, kad 30-metis tadžikas, apie kurį pareigūnai turi nepatikslintos saugumo informacijos, vis dar laikomas siekiant užkirsti kelią pavojui.

Oberhauzeno teismas pirmadienį patenkino Kelno policijos prašymą laikyti jį suimtą iki sausio 7 dienos.

„Naudojamės visomis teisinėmis galimybėmis, kad apsaugotume žmones, katedrą ir artėjančią Naujųjų metų šventę“, – sakė Kelno kriminalinės policijos viršininkas Michaelis Esseris (Michaelis Eseris).

 Horst Galuschka / dpa/picture-alliance nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode