Marcinkevičius




Pasipriešinti virusams galime ir tinkamai maitindamiesi

Korona viruso grėsmės akivaizdoje ypač svarbu stiprinti organizmą. Vienas efektyviausių būdų tai daryti – įvairus, natūralus ir kokybiškas, šalia mūsų užaugintas maistas, galintis didinti organizmo atsparumą virusams.

Žemės ūkio ministerija ragina Lietuvos gyventojus įsiklausyti į Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas, tačiau nepamiršti būtinybės didinti organizmo atsparumą virusams ir pabrėžia, kad kokybiško, vitaminų ir mineralinių medžiagų gausaus maisto rinkimasis gali padėti sustiprinti organizmą.

„Raginame visus atsigręžti į vietinę ūkininkų produkciją, užauginamą ar pagaminamą Lietuvos ūkiuose. Kuo arčiau galutinės pristatymo vietos yra užauginamas ar pagaminamas produktas, tuo greičiau šviežesnis ir kokybiškesnis jis pasiekia vartotoją, mažiau apdirbamas saugojimui“, – sako žemės ūkio ministras Andrius Palionis.  

Ministrui pritaria ir Žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ direktorius Mindaugas Maciulevičius, teigiantis, kad dažniausiai susigriebiama stiprinti organizmą tik gripo ar kitų virusų akivaizdoje, tačiau tai daryti reikėtų nuolat.

„Ekspertai teigia, kad žmonės, turintys stiprų imunitetą, yra kur kas atsparesni virusams, jie neserga arba suserga kur kas lengvesne forma, tad ypač didelį dėmesį reikėtų skirti savo mitybai: kokybiškiems produktams, kurių mūsų gamta yra tikrai dosni, bei tinkamiems mitybos įpročiams. Mūsų ūkininkai tikrai turi ką pasiūlyti – puikiausio medaus, jo gaminių su žiedadulkėmis, linų sėmenų, kanapių aliejaus, o kur dar česnakas ir kiti imunitetą stiprinantys produktai! Pats laikas kalbėti ir apie tai, kad šalia užauginti vaisiai, daržovės turėtų užimti didžiąją dalį mūsų raciono, turime kuo didžiuotis – naudojame nedaug augalų apsaugos priemonių, o didžioji dalis daržoves auginančių ūkininkų turi kokybę įrodančius sertifikatus, tad tikrai skatinčiau Lietuvos gyventojus rinktis tai, kas užauginta šalia ir taip stiprinti imunitetą“, – teigia M. Maciulevičius.

Žemės ūkio ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode