Marcinkevičius




Pagausėjo gyventojų pranešimų apie galimus pažeidimus

Praėjusią savaitę Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Pranešimų priėmimo skyrius (PPS) gavo 621 gyventojų pranešimą apie galimus aplinkosauginių reikalavimų pažeidimus – beveik dvigubai daugiau negu pirmąją karantino savaitę.

Pasak PPS vedėjo Gedimino Markausko, karantino metu žmonės dažniau išeina į gamtą ir, pastebėję jai piktavalių daromą žalą, vis aktyviau apie tai praneša.

Deja, daugėja pranešimų apie į autoįvykius patekusius gyvūnus. Pirmąją karantino savaitę apie tai sulaukta 87 gyventojų skambučių, o dabar – jau net 210.

Gana daug pranešimų praėjusią savaitę gauta ir apie galimą brakonieriavimą: 70 – apie žvejybos, 12 – apie medžioklės taisyklių pažeidimus.

Kadangi pastaruoju metu nemažai gyventojų tvarkosi aplinką, padaugėjo skambučių apie netinkamą atliekų deginimą. Praėjusią savaitę buvo gauti 38 tokie pranešimai.

Gyventojai nelieka abejingi ir pastebėję netinkamai tvarkomas atliekas (47 pranešimai) ir nuotekas (47), neteisėtus kirtimus (17), vandens (15) bei oro taršą (10) ir kt.

Gavus pranešimą, aplinkosaugos pareigūnai nedelsdami vyksta į galimo pažeidimo vietą. Praėjusią savaitę, tikrindami pranešimus ir vykdydami reidus, jie išžvalgė 116 teritorijų.

Aplinkosaugininkai dėkoja gyventojams už informaciją ir visus kviečia iš karto, vos pastebėjus, pranešti apie skriaudžiamą gamtą, aplinkos teršimą ar niokojimą bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD PPS tel. (8 5) 273 2995.

Strateginės komunikacijos skyrius

Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode