Marcinkevičius




Dar kelios kategorijos kelių sulaukė papildomo finansavimo

Susisiekimo ministro Jaroslav Narkevič įsakymu iki 10,2 mln. padidintas finansavimas keliams, vedantiems į lankytinas ir rekreacines vietoves bei kurortines teritorijas. Šios investicijos suteikiamos iš Vyriausybės skirtų 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės kelių infrastruktūrai gerinti.

Kitu ministro įsakymu daugiau lėšų skirta kelių, vedančių į darbo vietas remontui ir rekonstrukcijai. Šiems keliams taisyti per tris lėšų skirstymo etapus atiteko 15,1 mln. eurų.

Padidėjo finansavimas ir pasienio vietovėse esančių kelių remontui – ministro įsakymu iš viso šiems kelių objektams skirta 6,1 mln. eurų.

Dėmesio sulaukė ir pėsčiųjų bei dviračių takai, kurių poreikis mūsų šalyje labai juntamas. Jiems įrengti finansavimas padidintas iki 23,3 mln. eurų.

Trečiuoju lėšų skirstymo etapu finansavimas skirtas tiems kelių objektams, kuriems nebuvo skirta finansavimo per I ir II etapus dėl nustatytų neatitikimų bei Kelių direkcijos valdomiems keliams.

Susisiekimo ministerija primena, kad šios lėšos yra skiriamos įgyvendinant Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą. Finansuotinus kelių objektus atrinko Susisiekimo ministerijos sudaryta Valstybinės ir vietinės reikšmės kelių objektų, finansuojamų iš Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų, atrankos komisija.

Susisiekimo ministerijos informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode