Parama dėkojame




„Orlen Lietuvos“ gamykloje sumontuotas didysis reaktorius

orlenreaktoriusModernizuojant Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdomos Lietuvos naftos importo ir perdirbimo bendrovės „Orlen Lietuva“ gamyklą joje sumontuotas vasarą atgabentas milžiniškas reaktorius, BNS patvirtino įmonės atstovė. 

„Reaktorius jau tikrai stovi sumontuotas, pritvirtintas ant pamato“, – trečiadienį BNS sakė Kristina Gendvilė. 

Rugpjūtį iš Klaipėdos į Mažeikių rajone esančią gamyklą atvežtas 100 metrų ilgio, 6,5 metro pločio ir 10 metrų aukščio bei 1,5 tūkst. tonų sveriantis reaktorius sumontuotas naujai statomame žaliavos likučio konversijos įrenginyje.

Jame, anot K. Gendvilės, sumontuota ir apie 280 tonų sverianti ir 74 metrų ilgio vaakuminė kolona, iš Klaipėdos atvežta spalio pradžioje.

Buvęs bendrovės vadovas Michalas Rudnickis anksčiau teigė, kad giluminio naftos perdirbimo įrenginys gamybą pavers efektyvesne ir leis ateityje dirbti pelningai, nepriklausomai nuo ekonominės situacijos pasaulyje.

Gamyklos modernizavimo vertė siekia apie 970 mln. eurų, o projekto generalinė rangovė yra Didžiosios Britanijos „Petrofac International“. Projektą planuojama baigti 2025 metų rugsėjį.

„Orlen Lietuva“nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode